Search
Close this search box.

Wat is een Voedingsconsulent Paard?

Advies over de voeding van jouw paard?

Raadpleeg een dierenarts die ook Voedingsconsulent Paard is

Een Voedingsconsulent Paard is een dierenarts die goed voedingsadvies kan geven voor je paard. De dierenarts heeft zicht op de gezondheid van je paard en de gezondheid is natuurlijk sterk gerelateerd aan het rantsoen. Een Voedingsconsulent Paard dierenarts neemt het rantsoen mee in de gezondheidscontrole en het behandelplan als dat aan de orde is.

Voorkomen is beter dan genezen

Preventieve gezondheidszorg is een taak van de dierenarts. Met voorlichting, vaccinaties en het maken van een ontwormingsplan worden ziekten voorkomen. Met het juiste rantsoen in elke levensfase van het paard, zorg je voor een goede gezondheid. Zo kan een Voedingsconsulent Paard dierenarts een complete begeleiding bieden in het houden en verzorgen van je paard.

Dieet voor je paard

Paardendierenartsen weten alles over gezondheid en ziekten van paarden. Bij problemen in de gezondheid stellen zij een diagnose en maken een behandelplan. In de praktijk komen veel voedingsgerelateerde problemen voor. Denk aan hoefbevangenheid, maagzweren, koliek of vermagering. 

Kennis over de invloed van voeding in het ontstaan van deze problemen, maar ook in het aanpassen van het rantsoen om herstel te bevorderen, stelt de Voedingsconsulent Paard dierenarts in staat paard en eigenaar te helpen. Zo kan de dierenarts een dieet maken tijdens een periode van ziekte of herstel.

Erkende opleiding

Het Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen (CKRD) controleert en beoordeelt de inhoud en de kwaliteit van het nascholingstraject Voedingsconsulent Paard. Dit garandeert dat de inhoud wetenschappelijk is onderbouwd.

Elke paard zijn eigen rantsoen

Dierenartsen zijn opgeleid om met een brede blik en goed onderzoek tot een diagnose te komen. Ook voor het beoordelen van het rantsoen is het nodig altijd het grote geheel in kaart te brengen. Enkel focus op een supplement of soort krachtvoer zal niet tot het juiste advies leiden. Tijdens de erkende opleiding tot Voedingsconsulent Paard leert de dierenarts het rantsoen te beoordelen op de eisen die het paard stelt. Met een brede blik en zonder tunnelvisie of “bedrijfsblindheid”.

Wil je ook goed voeradvies?

Het voeren van je paard geeft geregeld reden tot twijfel. Of het paard nu wel of geen gezondheidsklachten heeft. Voeding heeft veel invloed op de gezondheid van het paard, maar is ook complex. 

Laat het rantsoen geregeld controleren en schakel een geschoolde adviseur in. Kies voor een Voedingsconsulent Paard dierenarts. Het gaat tenslotte om de gezondheid van jouw paard!