Search
Close this search box.

Over Voedingsconsulent paard

Paarden gezond houden met passende voeding

Passend voeradvies voor paarden in samenwerking met de dierenarts

Voedingsconsulent Paard is een activiteit van dierenarts en specialist veterinaire diervoeding Anneke Hallebeek. Ontstaan uit een missie om de paarden met passende voeding gezond te houden en te krijgen in samenwerking met de dierenarts. 

Tijdens de opleiding tot specialist en de periode van onderzoek op de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht realiseerde zij zich dat veel beschikbare kennis nog onvoldoende op de werkvloer werd toegepast. Een belangrijke oorzaak daarvoor is dat de kennis niet is “vertaald” naar de praktijk. 

Met jarenlange ervaring in het geven van voeradvies aan paardenhouders, voordrachten en het schrijven van zeer bruikbare artikelen in paardentijdschriften is een traject ontwikkeld voor dierenartsen om zelf voeradvies te kunnen geven. Zo kan de dierenarts deze kennis toepassen in de praktijk. In het kader van preventieve gezondheidszorg maar ook voor patiënten die een speciaal aangepast rantsoen nodig hebben.

In het cursusprogramma Voedingsconsulent Paard werkt zij samen met dr. Suzanne Geelen, dierenarts en docent, drs. Erica Reijerkerk, dierenarts en docent en met dr. Caroliene Munsters, inspanningsfysioloog op het gebied van paarden (www.equineintegration.com).

Wat biedt Voedingsconsulent Paard?

Opleiding Voedingsconsulent Paard

Speciaal voor dierenartsen een zeer praktische opleiding om in de praktijk voeradvies te geven. Ook voor paraveterinairen. Samen sta je sterk!

Lidmaatschap Voedingsconsulent Paard

Maak gebruik van het rantsoenberekeningsprogramma en blijf op de hoogte van het wetenschappelijke onderzoek  of over nieuwe producten.

Wat is een Voedingsconsulent Paard

Dit is een dierenarts die goed voeradvies kan geven. Zowel preventief als bij gezondheidsklachten. Schakel een VCP dierenarts in als je vragen hebt over het rantsoen van je paard.